Almanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Almanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Öğrenci gruplarının Almanya gezileri vizesi için gerekli belgeler

Öğrenci değişimi amacıyla Almanya`ya giriş yapmak isteyen başvuru sahipleri başvuruları sırasında aşağıda belirtilen belgeleri ibraz etmelidirler:

  • Seyahat edecek her bir kişi için ayrı ayrı doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmış bir başvuru formu + İkamet Kanunu`nun 55. maddesine göre gerekli ek belge (bu belge Vize Bölümünden ücretsiz olarak temin edilebilir ya da internet sayfamızdan indirilebilir) Akademiyed tarafından doldurulacak.

Not: Reşit olmayan başvuru sahiplerinin başvuru formları ve İkamet Kanunu`nun 55. maddesine göre gerekli ek belge her iki velayet sahibi tarafından da, yani hem anne hem de baba tarafından da imzalanmalıdır. Sadece bir ebeveynin velayet sahibi olması durumunda veya üçüncü bir kişinin velayet sahibi olması halinde bunun belgelerle kanıtlanması gerekir (ör. boşanma veya velayet kararıyla).

  • En az 6 ay geçerli (imzalı) T.C. Pasaportu. Pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı. Pasaportla birlikte pasaportun resimli sayfasından bir adet fotokopi.
  • 2 adet biyometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Seyahat Sağlık Sigortası: En az 30.000 Avro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Akademiyed tarafından yapılacak.

 

  • Almanya`daki okuldan, davetli kişilere ait eksiksiz isim listesini içeren detaylı bir yazı. Bu davet yazısı öğrenci değişim programı hakkında da bilgi içermelidir. Akademiyed tarafından alınacak.
  • Anne babanın geçim kaynağına ilişkin belgeler
  • Anne babanın banka hesap cüzdanı
  • Ödemesi yapılmış uçak bileti
  • Reşit olmayan çocuklar için her iki veliden noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvaffakatname aslı ve fotokopisi alınması ve çocuklara ayrı doldurulmuş olan vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalanması gerekmektedir.

UYARI:

  • Belirli bir maddi geliri olmayanlar ( öğrenciler, ev hanımları vs.), kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerine bakmalıdırlar. Buna ek olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe de ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Gerek duyulması halinde, başka belgelerin de istenebileceğini lütfen gözönünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir.

Daha fazla bilgi için lütfen bize ulaşın! Tel : 0212 542 58 39  Mail : info@akademiyed.com.tr