Ankara Antlaşmasıyla İngiltere’de Çalış ve Yaşa

ankara-antlasmasi

1) ECAA -Ankara Antlaşması Nedir?

Ankara Antlaşması resmi olarak(ECAA) European Community Association Agreement (Avrupa Topluluğu İşbirliği Anlaşması) adıyla geçmektedir ve İngiltere tarafından Türk vatandaşlarına iş kurmaları temelinde verilen oturum hakkıdır.

Ankara Antlaşması oturumu ile İngiltere’de yaşayabilir ve işinizi yürütebilirsiniz. Bilgisayar uzmanlığından çocuk bakıcılığına, öğretmenlikten temizlikçiliğe kadar birçok mesleği icra edebilirsiniz. Ancak kendinize yetecek kadar gelir etmekve vergi ödemek zorunluluğunuz bulunmaktadır.
2) ECAA-Ankara Antlaşması Avantajları Nelerdir?

ECAA-Ankara Anlaşması oturumu ile İngiltere’de yaşamak ve çalışmak mümkündür. Bu oturum hakkı ile:

Yatırım ve Sermaye Şartı Yoktur

Yalnızca cüzzi bir miktar karşılığında, ilk bir kaç ay kendinizi idame ettirebilceğiniz kadar sermaye ile Ankara Anlaşmasına başvurabilirsiniz.

İstediğiniz İşi Yapabilirsiniz

Ankara Anlaşması oturumuyla doktorluk ve hemşirelik gibi özel eğitim gerektiren meslekler dışında çocuk bakıcılığı, temizlikçilik, kuryelik, taksi şoförlüğü, berberlik, bilgisayar mühendisliğ, web tasarımcılığı gibi birçok işi yapabilirsiniz. Ankara Anlaşması oturumunda kuracağınız işte sadece siz çalışabilir, başka işçi çalıştırmak zorunda kalmazsınız.

Bakmakla Yükümlü Olduğunuz Aile Bireylerini İngiltere’ye Götürebilirsiniz

18 yaşından büyük olmamak kaydıyla çocuklarınızı da İngiltere’ye götürebilirsiniz. Kendileri İngiltere’de her işi yapabilir, maaşlı olarak çalışabilirler.

5 Yılda İngiliz Pasaportu Alma Hakkı

İngiltere’deki 4. yılınızdan sonra süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Süresiz Oturum İzni aldıktan bir yıl sonar ise İngiliz Vatandaşlığına geçmebilirsiniz. Süresiz Oturum İzni aldıktan sonar, artık İngiltere’de istediğiniz maaşlı olarak başkasının yanında eleman olarak da çalışabilirsiniz.

Askerlik

Ankara Anlaşması ile askerlik yükümlülüğünüz varsa, bunu 37 yaşına kadar erteleyebilir ve İngiltere’de 4 yıl çalıştıktan sonra yurt dışı işçi statüsünde bedelli askerlik yapabilirsiniz.

Ücretsiz Sağlık Sigortası

İngiltere’deki tüm kamu hastanelerinde ücretsiz tedavi olabilirsiniz.

3) Ankara Antlaşmasına Kimler Başvurabilir

Ankara Anlaşması oturumuna başvuruda her ne kadar belirli bir başvuru koşulu olmasa da İngiltere’ye gittiğinde mesleğiyle kendini idame ettirebilecek, ciddi adayların başvuruları kabul edilmektedir.

Ankara Antlaşması oturumuna temel başvuru kriterleri ise şöyledir:

– TC Vatandaşı olmak

– 18 yaşından büyük olmak

– İngiltere’de başarılı olabileceğiniz bir mesleğe sahip olmak

– Kurulacak işe yetecek sermayeye sahip olmak.

– Yapacağınız isle ilgili kanıtlayabileceğiniz iş geçmişiniz ve deneyimlerinizin olması

4) ÖN BAŞVURU FORMU

 

Kişisel Bilgiler

Adınız Soyadınız (gerekli)

Cinsiyetiniz (gerekli)

Doğum Tarihiniz (gerekli)

Doğum Yeriniz

Adresiniz

Epostanız (gerekli)

Telefonunuz (gerekli)

Eğitim Bilgileriniz

Eğitim Durumunuz

En son mezun Olduğunuz okul ve bölüm

Mesleki Bilgileriniz

Mesleginiz

Bu mesleği ne kadar zamandır yapmaktasınız?

Bu mesleği yapmak için herhangi bir diplomanız, sertikanız veya ustalık belgeniz var mı

Vize Bilgileri

Daha önce İngiltere vizesine başvurdunuz mu?

Daha önce İngiltere vize başvurunuz hiç red edildi mi?

Daha önce hiç İngiltere'ye gittiniz mi?

Daha önce İngiltere'de hiç İltica talebiniz oldu mu?

Daha önce İngiltere'ye vizesiz giriş yaptınız mı?

İngiltere'de hiç kaçak kaldınız mı veya vize sürenizi geçirdikten sonra vizesiz kalmaya devam ettiniz mi?

İngiltere'de tanıdıklarınız var mı?

İngiltere İş Planınız

İngiltere'de yapmayı düşündüğünüz işi açıklayın

Yukarıda açıkladığınız işi yapacak gerekli teknik bilgiye ve maddi olanağa sahip misiniz?

Ne zaman İngiltere'ye gitmeyi düşünüyorsunuz?

captcha Güvenlik Kodunu Giriniz