Almanya Ticari Vizesi İçin Gerekli Belgeler


almanya-vizesi-akademiyed

  1. Ana Belgeler
  • Vize başvuru formu (Akademiyed tarafından doldurulacaktır)
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet 3,5×4,5 cm ebatlarına biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru ücreti
  • Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
  1. Ulaşım, Konaklama ve İş Gezisine İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Otel rezervasyonu
  • Ticari Davetiye
    Davet eden firmaya ait aşağıdaki bilgilerin yer aldığı davetiye aslı veya faksı ibraz edilmelidir.
  • Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi,
  • Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
  • Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  • Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
  • Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
  • Fuar Katılım Belgesi
    Almanya`da düzenlenecek fuarda stand kuracak katılımcının “Fuar Katılımcı Kartını” ibraz etmesi halinde vize ücreti alınmayacaktır. Stand kurulmayacağı takdirde fuar giriş bilet veya davetiyenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
    Not: Konsolosluk Vize Bölümü vize ücret muafiyeti uygulanıp uygulanmayacağını bu belgeye göre belirler. Karar Konsolosluk’a aittir.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler
  2. a) Çalışanlar için;

İşveren Yazısı:

Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge,

  • Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhasıkopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.
  1. b) Şirket Sahipleri için;
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.
  1. c) Emekliler için;
  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).
  1. d) Çiftçiler için;

Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

  1. e) Öğrenciler için;
  • Öğrenci belgesi.
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler(anne, baba, akraba gibi).
  1. f) Reşit olmayanlar için (18 yaş altı);
  • Yasal velisini gösterir belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği vb.).
  • Öğrenci Belgesi.
  • Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname),
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (anne, baba, akraba gibi).