Amerika Birleşik Devletleri Göçmen Yasası ve Turist Vizelerinde (B1/B2) Değişiklik


amerika-vizesi-akademiyed

Akademiyed Yurtdışı Eğitim sizi Amerika Birleşik Devletleri göçmen yasasında son zamanda ortaya çıkan bir değişikliğin Turist Vizesiyle (B1/B2) eğitim iznine yansıyan değişimi hakkında bilgilendirmek istemektedir.

B1/B2 turist vizesine sahip veya başvurmakta olan öğrenciler aşağıdaki koşulları sağlamak şartıyla Yoğun İngilizce Programlarında eğitim almaya hak kazanmıştır:

  • Lisans derecesi almalarını sağlayacak bir akademik çalışma içinde olmayacaksa
  • Kurstan kredi kazanmayacaksa
  • Ülkelerindeki üniversitelerden mezun olabilmek için Yoğun İngilizce programı zorunlu olarak istenmiyorsa
  • Amerika’daki eğitim süreleri 90 günden fazla değilse

Amerika Birleşik Devletlerindeki bu ziyaretin sebebi “ziyaret” olmaya devam etmektedir ve lisans bitirmeye yönelik hiçbir amaç içermemektedir.

SEVIS’ten gelen bu güncelleme sonucunda herhangi Yoğun, Yarı Yoğun veya Genel İngilizce programlarımıza başvurunuzda, yukarıdaki koşulları taşımanız ve ziyaretinizin 90 günden fazla olmaması durumunda başvurunuz kabul edilebilmektedir.