Amerika Turist Vizesi İçin Gerekli Belgeler


amerika-vizesi-akademiyed

1) Amerika’da kalacağınız sürece geçerli olacak pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız

2) Son 6 ay içinde çekilmiş, 5×5 cm ebadında, 1 adet vesikalık fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50’sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

4) Vize ücreti (160 USD)

5) Otel ve uçak rezervasyonlarınız

6) Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

7) Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup. Üniversite öğrencisiyseniz ek olarak transkriptiniz.

8) Amerika’da kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler: Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;
– Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri
– Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
– Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

9) Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordrosu

10) İşyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi eklenecektir.)

13) Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

14) Elektronik ortamda doldurulmuş DS-160 vize formu (Akademiyed uzmanları tarafından doldurulacak)

15) Yakınınız veya arkadaşınız varsa davetiye