Amerika Vizesi


amerika-vizesi-akademiyed

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

1) Amerika’da kalacağınız sürece geçerli olacak pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız

2) Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

3) Son 6 ay içinde çekilmiş, 5×5 cm ebadında, 1 adet vesikalık fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50’sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

4) Vize ücretinin (160 USD) ödendiğine dair banka dekontu (TEB şubelerinden birine ödenecektir.) Sevis ücretinin (200 USD) ödendiğine dair dekont (İnternet veya posta yoluyla ödenecektir.)

5) Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış kabul mektubu ‘I-20 belgesi’ ve proforma fatura (Akademiyed tarafından getirtilecektir.)

6) Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

7) Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup. Üniversite öğrencisiyseniz ek olarak transkriptiniz.

8) Amerika’da kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler: Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;
– Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri
– Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
– Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

9) Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi eklenecektir.)

10) Döndüğünüzde çalışacağınıza dair iş yerinizden mektup

11) İngilizce öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup, herhangi bir dil yeterlilik sınavına girdiyseniz (TOEFL, IELTS vb) alınan skoru gösteren belge

12) Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge (askerlik şubesinden alınacak)

13) Evliyseniz, evlilik cüzdanı fotokopisi

14) Elektronik ortamda doldurulmuş DS-160 vize formu (Akademiyed uzmanları tarafından doldurulacak)

Akademiyed Yurtdışı Eğitim sizi Amerika Birleşik Devletleri göçmen yasasında son zamanda ortaya çıkan bir değişikliğin Turist Vizesiyle (B1/B2) eğitim iznine yansıyan değişimi hakkında bilgilendirmek istemektedir.

B1/B2 turist vizesine sahip veya başvurmakta olan öğrenciler aşağıdaki koşulları sağlamak şartıyla Yoğun İngilizce Programlarında eğitim almaya hak kazanmıştır:

  • Lisans derecesi almalarını sağlayacak bir akademik çalışma içinde olmayacaksa
  • Kurstan kredi kazanmayacaksa
  • Ülkelerindeki üniversitelerden mezun olabilmek için Yoğun İngilizce programı zorunlu olarak istenmiyorsa
  • Amerika’daki eğitim süreleri 90 günden fazla değilse

Amerika Birleşik Devletlerindeki bu ziyaretin sebebi “ziyaret” olmaya devam etmektedir ve lisans bitirmeye yönelik hiçbir amaç içermemektedir.

SEVIS’ten gelen bu güncelleme sonucunda herhangi Yoğun, Yarı Yoğun veya Genel İngilizce programlarımıza başvurunuzda, yukarıdaki koşulları taşımanız ve ziyaretinizin 90 günden fazla olmaması durumunda başvurunuz kabul edilebilmektedir.