Fransa Vizesi


fransa-vizesi-akademiyed

Fransa Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

(90 günden kısa süreli kalışlar için)

1) En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız

2) Son 6 ay içinde çekilmiş, 2 adet fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50’sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

3) Daha önce Schengen vizesi aldıysanız ilgili vizenin fotokopisi

4) Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

5) Vize ücreti 85 Euro (Euro para birimiyle direkt Vize Başvuru Merkezi’ne ödenecek)

6) Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi (Akademiyed tarafından getirtilecektir.)

7) Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

8) Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.

9) Fransa’da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;

– Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri

– Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi)

– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi

– Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

10) Fransa’daki eğitim ve yaşam giderleriniz sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa bu giderleri karşılayacak kişiden alınacak İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış sponsor mektubu

11) Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)

12) Fransızca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup

13) Vize başvuru formu (Akademiyed uzmanları tarafından doldurulacaktır.)

14) Uçak bileti rezervasyonu (Akademiyed tarafından yaptırılabilir)

15) 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname

16) Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro luk seyahat sigortası (Akademiyed tarafından düzenlenebilir)

(90 günden uzun süreli kalışlar için)

1) Veriliş tarihi 10 yıldan daha az ve geçerlilik süresi en az 15 ay olan pasaportunuz

2) Pasaportunuzun tüm dolu sayfalarının fotokopisi

3) Varsa eski pasaportlarınız

4) 3 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50’sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

5) Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

6) Vize ücreti

7) Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi (Akademiyed tarafından getirtilecektir.)

8) Konaklanacak yerle ilgili bilgi

9) Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

10) Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.

11) Fransa’da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;

– Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri

– Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi)

– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi

– Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

12) Fransa’daki eğitim ve yaşam giderleriniz sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa bu giderleri karşılayacak kişiden alınacak İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış sponsor mektubu

13) Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi,vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)

14) Fransızca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup

15) Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro luk seyahat sigortası (Akademiyed tarafından düzenlenebilir)

16) Vize başvuru formu (Akademiyed uzmanları tarafından doldurulacaktır.)

17) Campus France numaranız www.turquie.campusfrance.org ve Campüs France ücretinin yatırıldığına dair dekont

18) Uçak bileti rezervasyonu (Akademiyed tarafından yaptırılabilir)

19) 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname

*Tüm evrakların fotokopileri ibraz edilmelidir.
*Vize bölümüne gitmeden önce dosyanızı Campus France tarafından onaylatınız.