İrlanda Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler


irlanda-vizesi-akademiyed

  • Planlanan dönüş tarihinden sonra 6 ay daha geçerli orijinal pasaport. Pasaporttaki tüm işlenmiş sayfaların fotokopisi.
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • Başvuru formu (Akademiyed tarafından doldurulacak)
  • 2 adet 35×45 ebatlında renkli, arka fon beyaz biyometrik güncel fotoğraf (6 aydan eski olmayan). Verilen vesikalık fotoğrafların arkasına isim soyisim yazılmalıdır.
  • Aşağıdakileri belirten imzalı bir başvuru dilekçesi;
  • İrlanda’ya gitmek isteme sebebiniz.
  • İrlanda’da veya diğer AB Ülkelerinden birinde bulunan herhangi bir aile üyeniz hakkında bilgi
  • Ne kadar kalmayı planlıyorsunuz?
  • Seyahatinizi kendiniz karşılıyorsanız, bunu belirten yazı, veya üçüncü bir parti karşılıyor ise, yerden bir yazı.
  • Vizenin şartlarına uyacağınızı, kimseye yük olmayacağınızı, ve kalmanıza izin verilen günden fazla kalmayacağınızı belirten
  • İrlanda’daki kurstan yazı – ne kadar süre kalacağınızı, kurs suresi, haftada kaç saat. (Akademiyed getirtecek)
  • Kursun tamamının ödendiğine dair makbuz.
  • Kişinin akademik yeterliliği olduğunu gösteren belge (transkript).
  • Öğreniminde ara verildiyse, bunun açıklaması.
  • Eğer masraflar başvuru sahibi tarafından karşılanacaksa son 6 aya ait detaylı banka hesabı, seyahat masraflarını karşılamaya yetecek banka hesabı, banka imza sirküleri, başvuru sahibinin bu hesaplara anlık erişimi olmalı, bu yüzden vadesi bozulamayan banka hesapları kabul edilemez, veya bankadan alinmiş, bozulabilir bir hesap olduğunu kanıtlayan bir yazı eşliğinde vadeli hesap kabul edilecektir
  • Seyahatinizden sonra sürekli yaşadığınız ülkeye dönmek zorunda olduğunuzu kanıtlayan belgeler:

Eğer Öğrenciyseniz Okulunuzdan ne eğitimi aldığınızı, kaç yıldır öğrenci olduğunuzu kaç yıl/dönem daha öğrenim göreceğinizi ve İrlanda’daki projeye katıldıktan sonra okula geri döneceğinizi belirten yazı.

Eğer çalışan iseniz, is yerinden şunları belirten yazı: ne kadar suredir işyerinde çalışıyorsunuz, hangi tarihler arasında İrlanda’da olacağınızı, gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği, ve dönüşünüzde işe devam edeceğinize dair yazı. Bu yazı antetli kâğıtta yazılı olup, is yeri telefonu ve adresi yazılı olmalıdır. Eğer çalışan iseniz, SGK’dan detaylı hizmet dokumu. Üzerinde okunabilir barkod olması mecburdur. Eğer çalışan iseniz, işyeri belgeleri: İmza sirküsü, en güncel vergi levhası kopyası ve Ticaret gazetesi kâğıtları kopyası.

  • Tüm aile bireylerini gösteren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Nerede kalacağınıza dair bilgi. Eğer okul kalacağınız yeri belirliyor ise, okuldan bunu belirten yazı.
  • 18 yas altı başvuru sahipleri için: kişinin doğum belgesi verilmelidir. Başvuru sahibi 18 yasından küçükse ve yalnız seyahat ediyorsa her iki ebeveynden de muvafakatname gerekir. Muvafakatname orjinal sunulmalıdır, fotokopikKabul edilemez. Eğer çocuk sadece bir ebeveynle seyahat ediyorsa diğer ebeveynden muvafakatname gerekmektedir. Bu imzalı muvafakatname ile birlikte ebeveyn(ler)in üzerinde imzası bulunan pasaport veya kimliği de sunulmalıdır. Boşanma durumunda çocuğun velayeti sadece bir ebeveyne verilmişse velayet kurallarının yazıldığı mahkeme yazısı da sunulmalıdır.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu: gidiş geliş bileti bilgileri olması gerekiyor
  • Tüm seyahati kapsayan seyahat sağlık sigortası – sağlık, acil bakim, hastane ve olum gibi durumları kapsayıcı olması gerekir. Kalacağınız sureyi ve bölgeyi kapsamak zorundadır.
  • Vize Ücreti ve Servis Ücreti