İtalya Ticari Vizesi İçin Gerekli Belgeler


italya-vizesi-akademiyed

  1. Ana Belgeler
  • Vize başvuru formu (Akademiyed tarafından doldurulacaktır)
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet 3,5×4,5 cm ebatlarına biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru ücreti
  • Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
  1. Ulaşım, Konaklama ve İş Gezisine İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Otel rezervasyonu
  • Ticari Davetiye

İtalyan bir şirket tarafından web sitemizden indirilebilecek ticari davetiye formu üzerinde hazırlanmış, kaşelenmiş ve şirketin yasal temsilcisi tarafından imzalanmış davet mektubu, imzalayanın kimlik fotokopisi, şirkete ait visura camerale, varsa ticari ilişkileri gösterir faturalar. Davetiyeyi imzalayan kişi AB vatandaşı değilse oturma izni fotokopisi.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler
  2. a) Çalışanlar için;

İşveren Yazısı:

Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge,

  • Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhasıkopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.
  1. b) Şirket Sahipleri için;
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.
  1. c) Emekliler için;
  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).
  1. d) Çiftçiler için;

Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

  1. e) Öğrenciler için;
  • Öğrenci belgesi.
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler(anne, baba, akraba gibi).
  1. f) Reşit olmayanlar için (18 yaş altı);
  • Yasal velisini gösterir belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği vb.).
  • Öğrenci Belgesi.
  • Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname),
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (anne, baba, akraba gibi).