Malta Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler


malta-vizesi-akademiyed

  • Pasaportun aslı: Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olan ve içinde en az 2 boş sayfası bulunan orijinal pasaport sunulmalıdır Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüşten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.
  • Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu (E -Mail adresi, cep telefonu ve işyeri telefon numarası ) (Akademiyed tarafından doldurulacaktır)
  • Bir adet fotoğraf: 1 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Satın alınmış gidiş dönüş uçak bileti (Rezervasyonlar kabul edilmemektedir)
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası dönüşten itibaren 15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır. Hayat sigortaları, seyahat sağlık sigortası olarak kabul edilmemektedir.
  • Ders/Derslerin detaylarını, süresini ve ücretini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta eğitim kuruluşundan kabul mektubu ve ödemenin yapıldığını onaylayan makbuz. (Akademiyed tarafından getirtilecektir)
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: Son 3 aya ait bankadan imzalı ve kaşeli hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa ticari araç ve tapu ruhsatı sunulabilir
  • İşyerinden izin belgesi: Çalışanlar: şirket kâğıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu )
  • SGK giriş bildirgesi ve Son 3 Aylık Maaş Bordroları
  • Sigorta hizmet dökümü: yetişkin başvurusu sahipleri (Çalışan, çalışmayan, iş veren veya emekli) ve sponsor kişiler için zorunlu evraktır. Sigorta hizmet dökümü barkodlu olmalıdır. SGK Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak temin edilmelidir.
  • Çalışan veya şirket sahipleri : – Son 3 ay içerisinde alınan orjinal şirket Ticaret Odası kaydı – Ticaret sicil gazetesinin kopyası – imza sirküleri ve vergi levhası
  • Çiftçi ise: Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi
  • Öğrenciler güncel öğrenci belgesi sunmalıdır. Başvuru sahibinin hiçbir geçim kaynağına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı ORJINAL ve GUNCEL Taahhütname sunmalıdır. (gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ) Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır
  • Geliri olmayan kişiler: Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orjinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş -dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli ). Taahhütname arkasında sponsorun noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır. Sponsora ait iş evrakları da olmalıdır.
  • Reşit olmayanlar için seyahate katılmayacak ebeveyn ya da ebeveynlerden (velayet durumuna bakılmaksızın) orjinal muvaffakatname. Muvaffakatname arkasında noter onaylı Vukuatlı Nüfus kayıt örneği yer almalıdır
  • Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
  • Şahsi Dilekçe: Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Türkçe ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
  • Vize ve servis ücreti