Malta Vizesi


malta-vizesi-akademiyed

Malta Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

1) Kalınacak süreden en az 3 ay fazla geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız

2) Pasaportunuzun tüm dolu sayfalarının fotokopisi

3) Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

4) Son 6 ay içinde çekilmiş 3.5 cm x 4.5cm ebatında 2 adet fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

5) Malta’da eğitim göreceğiniz kurumdan alınmış orijinal kabul mektubu ve fatura (Akademiyed tarafından getirtilecektir)

6) Okul ücretinin ödendiğine dair orijinal dekont

7) Konaklama adresinizi gösteren belge

8) Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

9) Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı ve fotokopisi. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.

10) Malta’da kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;
– Banka cüzdanları, hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri veya banka mektuplarının aslı ve fotokopisi (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmelidir) Bankada göstermeniz gereken minimum tutar günlük 48 Euro’dur.
– Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Orijinal Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi)
– Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
– Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

11) Masraflarınızı karşılayacak kişiden alınacak, Malta’daki kalış süresince tüm masraflarınızın karşılanacağını belirten, noter onaylı bir taahhütnamenin aslı ve fotokopisi

12) Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (SSK İşe giriş bildirgeniz, İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)

13) İngilizce öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup, herhangi bir dil yeterlilik sınavına girdiyseniz (TOEFL, IELTS vb) alınan skoru gösteren belge

14) Vize başvuru formu (Akademiyed uzmanları tarafından doldurulacaktır)

15) Uçak bileti rezervasyonu (Akademiyed tarafından yaptırılabilir)

16) Başvuru sahibi tarafından imzalanmış kontrol listesi

17) Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro’luk seyahat sigortası (Akademiyed tarafından düzenlenebilir)

18) 18 yaş altı öğrenciler için vukuatlı nüfus kayıt örneği, ayrıca anne ve babadan muvafakatname

Not:
Malta vizesine şahsen başvuru zorunludur ve başvuru sırasında tüm belgelerin orjinallerinin de sunulması gerekmektedir.