Yeni Zelanda Vizesi


yeni-zelanda-vizesi-akademiyedYeni Zelanda Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

1- Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport ve pasaportun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopisi
    (Henüz pasaportu olmayanlar ikamet ettikleri il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı, fotokopisi ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.)
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Yeni Zelanda’dan ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren hala en az 3 ay geçerli pasaport
  • Son 3 ayda çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Vize başvuru ücreti şu an için 150 US $’dır. (Önceden duyurmadan değişiklik yapılabilir.) Bu ücret elçiliğe başvuru sırasında, Amerikan doları olarak ve peşin ödenecektir. Yeni Zelanda Elçiliği, kredi kartı, çek, banka transferi veya eft pos ödemelerini kabul edememektedir
  • Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmış ve tarih atılmış (NZIS 1012) başvuru formu (Application to Study in New Zealand )
  • Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa:
    a) Tam burs hakkı verildiğine ve bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda’daki okuldan detaylı resmi bir yazı
    b) Burs kapsamı içine girmeyen diğer tüm harcamalar için öğrencinin 7inci veya 8inci maddedeki tüm koşulları yerine getirmesi ve belgelemesi gerekmektedir.
  • Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle öğrenim görecek olanlardan Temporary Entry X-ray certificate (NZIS 1096) veya vize memuru istediği takdirde tam bir sağlık taraması testi olan Medical & X-ray certificate (NZIS 1007) raporlarını öğrencinin başvuru sırasında sunması gerekecektir. Bu raporlar yalnızca Türkiye için belirlenen Panel Doktorları veya Radyolojistleri tarafından doldurulabilir. Panel Doktorlarının listesi aşağıda sunulmuştur.
  • Yeni Zelanda’da 2 seneden uzun süre eğitim görecek olanlardan:
    a) Tam bir sağlık taraması olan Medical & X-ray certificate (NZIS 1007)’yi sunmaları gerekmektedir. Bu rapor yalnızca Türkiye için belirlenen Panel Doktorları veya Radyolojistleri tarafından doldurulabilir. Panel Doktorlarının listesi aşağıda sunulmuştur.
    b) 17 yaşından daha büyükseniz vatandaşı olduğunuz ülkenizden alınan ve başvuruyu yapmadan önce 5 sene daha uzun süreyle yaşadığınız yaşadığınız ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı sunmaları gerekmektedir.

2- Katılacağınız kurs ile ilgili detaylar:

  • Yeni Zelanda’daki okuldan aşağıdaki bilgileri kapsayan geçerli bir kabul mektubu;
    a) Kurs ücreti ve ödenmişse makbuzu
    b) Kalacağınız yerin detayları ve ücreti
    c) Haftada kaç saat ders göreceğiniz
    d) Kursun başlama ve bitiş tarihleri
    Real Eğitim tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak öğrenci vizesi talep referansı

3- Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler:

  • Türkiye’de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri. Ayrıca özellikle hocalarınızdan referanslar almanız da tavsiye edilir. Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan alacağınız izin belgesi.
  • Türkiye’de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve farklı kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb) alınan neticeyi gösteren belge. IELTS test neticesi (varsa) İngilizce kursları için IELTS sonucu gerekmez. Ancak foundation için 5,5 lisans için 6, master için 6,5 IELTS olmalıdır.

4- Maddi durumu gösterir belgeler:

  • Çalışıyorsanız işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Bankadan, bankanın antetli kağıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren yazı veya hesap cüzdanları (Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir.) Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir. (Hesap cüzdanlarınızın güncel olması, hesaplarda en az yurt dışında kalacağınız süre boyunca eğitim, yaşam, konaklama ve gidiş – dönüş uçak bileti giderleriniz için yeterli olacak miktarda para bulunması, hesaplarının geçmişinin ve hesap hareketlerinin görünmesi, yeni yatmış paranın kaynağının ispatlanması tavsiye edilir.)
  • Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları, kira kontratları ve kredi kartlarının ekstrelerinin fotokopisi.
  • Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.) Aileniz maaşlı çalışıyorsa maaş bordoları.
  • Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı
  • Eğitim giderlerinize sponsor firma yada şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanı, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalarınıza ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.)

5- Diğer evraklar

  • Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
  • Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • Öğrencinin yazmış olduğu hangi amaç için eğitim almak istediğini anlatan İngilizce niyet mektubu
  • CV ile başvuru yapılması tavsiye edilir.
  • Velileri olmaksızın Yeni Zelanda’ya seyahat eden 16 yaşın altındaki çocuklar, velilerinden noter onaylı muvafakat name almalıdırlar
  • Yeni Zelanda’da bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa, o ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi

ÖNEMLİ

  • Yeni Zelanda’ya yalnızca 12 hafta süreyle dil kursu için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları sunmak kaydıyla Ziyaretçi Vizesi (Visitor Visa)’ne başvurabilirler.
  • Vize bölümü yukarıdaki belgelerle birlikte ilave dökümanlar sunmanızı isteyebilir.
  • Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
  • Vize Bölümü başvuru sahibine öğrenci vizesi verileceğini duyurmadan önce, Yeni Zelanda’daki okul ve kalınacak yer parasının yatırılması istenmemektedir.
  • Öğrenci vizesi başvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorundasınız. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
  • Vize Bölümü, sunulan belgelerin, orijinal veya noter tasdikli kopyalarını görmek istemektedir.
  • Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
  • Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan  (gidiş-dönüş bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
  • Öğrenci Vizesi başvurunuz; sunduğunuz evraklar, Yeni Zelanda’daki okuldan ve/veya kalınacak yerden ve/veya diğer bir ofisten bilgi edinilmesi ve/veya başvuru sahibinin mülakata alınması durumlarında uzayabilir.